Turnir - 14.12.2019. - 26. tradicionalni turnir Šah u škole - RASPIS

Novosadski šahovski klubovi Dnevnik i Kapablanka 1992 u subotu, 14. decembra, organizuju 26. tradicionalni dečji turnir Šah u škole.
sah

Takmičenje će se održati u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ (Futoški put 25a), sa početkom u 10 časova. Igraće se sedam kola po Švajcarskom sistemu, uz kompjutersko parovanje, a tempo igre je 15 minuta po igraču za partiju. Organizatori mole sve učesnike da ponesu  šahovsku garnituru, a ko ima i šahovski sat, kao i da u turnirsku salu dođu najkasnije do 9,30 časova.

Turnir će se igrati u sledećih pet konkurencija: devojčice 5-8. razred; dečaci 5-8. razred; devojčice 2-4. razred; dečaci 2-4. razred i posebna kategorija za đake prvake i predškolce (rođene 2012. godine i kasnije). Samo u ovoj grupi zajedno igraju dečaci i devojčice, ali se nagrade dele odvojeno. Najuspešniji će dobiti prigodna priznanja, pobednici pehare, a tri prvoplasirana takmičara u svakoj kategoriji medalje i šahovsku literaturu. Za sve učesnike i pratioce organizator je obezbedio peciva i osveženje. Upisnina iznosi 250 dinara po učesniku i može se platiti na licu mesta. Dolazak su najavili šahisti iz Vršca, Pančeva, Kikinde, Alekse Šantića, Sombora, Odžaka, Beograda... Sve informacije mogu se dobiti kod direktora turnira Željka Medara: 069/1967-213.

© Rokada.Info - sajt pokrenuli roditelji dece koja igraju šah, 2020. -
sajt izradio besplatno i za svoju dušu tata dvojice malih šahista